Co nelze zmrazit? Poznejte potraviny, které byste neměli zmrazovat
Produkty, které by neměly být zmrazeny:
- pokrmy, které nejsou dostatečně chlazené; Před vložením potravin do mrazničky je dobré je zchladit v chladničce;
- produkty, které byly dříve zmrazeny; to znamená, že pokud rozmrazíme syrové maso, nemůžeme ho znovu zmrazit, ale pokud například rozmrazíme syrové ryby a smažíme je, můžeme je znovu zmrazit;
- zelenina a ovoce, které obsahují hodně vody, např. melouny, saláty, ředkvičky, okurky, rajčata (během zmrazování se tvoří krystaly, které narušují strukturu); pokud je nechcete použít, např. k přimíchání do koktejlu nebo omáčky;
- pudinkové krémy, šlehačka atd .;
- vařené těstoviny – po rozmrazení změknou a jsou nepoživatelné;
- bramborová kaše – po rozmrazení jsou nepoživatelné a suché;
- syrová vejce ve skořápce – při zmrazení prasknou;
- vařené vejce;
- jídla s přídavkem želatiny – po rozmrazení se mohou roztavit;
- sycené nápoje ve skle – mohou v mrazáku explodovat