Škrob smíchejte s jablečnou šťávou, ostatní ingredience vložte do kastrůlku a přiveďte k varu. Nakonec přidejte rozmíchaný škrob s jablečnou šťávou. Zahřívejte do zhoustnutí.
Krok číslo 3
15 min
Vzniklou omáčku ochlaďte a následně jí důkladně potřete žebírka z každé strany, případně je v ní rovnou marinujte. Žebírka vložte do zapékací misky a přikryjte fólií.
Krok číslo 4
60 min
Pečte v rozehřáté troubě na cca 190–200 °C, přibližně 45 minut. Poté odstraňte fólii, maso potřete znovu omáčkou a pečte stejně dlouhou dobu až do změknutí.
Krok číslo 5
5 min
Servírujte s pečenými bramborami a dušenou brokolicí.
Krok číslo 1
z
5
Umyjte žebírka a osušte je.
Krok číslo 2
z
5
Škrob smíchejte s jablečnou šťávou, ostatní ingredience vložte do kastrůlku a přiveďte k varu. Nakonec přidejte rozmíchaný škrob s jablečnou šťávou. Zahřívejte do zhoustnutí.
Krok číslo 3
z
5
Vzniklou omáčku ochlaďte a následně jí důkladně potřete žebírka z každé strany, případně je v ní rovnou marinujte. Žebírka vložte do zapékací misky a přikryjte fólií.
Krok číslo 4
z
5
Pečte v rozehřáté troubě na cca 190–200 °C, přibližně 45 minut. Poté odstraňte fólii, maso potřete znovu omáčkou a pečte stejně dlouhou dobu až do změknutí.
Krok číslo 5
z
5
Servírujte s pečenými bramborami a dušenou brokolicí.