Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Kuřecí paličky ze všech stran osolte a opepřete.
Nyní si připravte marinádu z oleje, citrónové šťávy, citrónové kůry, oregana a nadrcených stroužků česneku. Touto směsí maso ze všech stran pokryjte a nechte marinovat minimálně hodinu. V jiné nádobě zalijte vroucí vodou 1 kostku MAGGI Slepičího bujónu a zamíchejte.
Když je maso namarinované, na troše oleje ho ve větší litinové pánvi ze všech stran zprudka opečte. Zbytek marinády si nechte.
Opečené maso vyndejte na talíř a z pánve odstraňte olej i připečené zbytky. Nyní dejte na pánev rozehřát lžíci másla a na ní restujte najemno nasekanou cibuli.
Teď k ní přidejte nepropláchnutou rýži a zbylou marinádu. Krátce orestujte, aby se rýže obalila tukem.
Troubu předehřejte na 180 °C.
K rýži nyní přilijte horký MAGGI Slepičí bujón, přidejte kuřecí paličky, přiklopte a dejte péct na cca 30 minut.
Po půl hodině odklopte a pokrm dopečte dozlatova ještě asi 5 minut. Před podáváním jídlo posypte nasekanou zelenou petrželkou.