Tato mísa byla optimalizována na 6 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Do litinového pekáče dejte péct kachní stehna, která důkladně osolte a okmínujte. Ke kachně přidejte bylinky a bílé víno.
Pečte přiklopené při 150 °C cca 2,5 hodiny.
Z pekáče vyndejte kachnu a maso důkladně oberte od kostí.
Dejte ho do hrnce k sádlu a šťávě a společně na sporáku vařte na mírném plameni, dokud se maso nezačne rozpadat na vlákna.
Ke konci vaření podlévejte bujónem (max. 300 ml) a už bez poklice ho nechte vyvařit.
Hotové maso přendejte do uzavíratelných sklenic, zalijte sádlem a nechte vychladnout do lednice.
Podávejte s čerstvým pečivem a brusinkami.