Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Hrách dejte namočit přes noc do vody, aby změknul.
V hrnci na másle osmahněte jemně nasekanou cibuli. Až začne zlátnout, přidejte k ní scezený hrách a zalijte ho cca 750 ml vody.
Do hrnce přidejte kostku MAGGI Zeleninového bujónu, drcený česnek a kmín. Polévku vařte, dokud hrách zcela nezměkne. Případně přilijte vodu.
Polévku dosolte a okořeňte sušenou majoránkou a čerstvě namletým pepřem.
Nakonec polévku zahustěte tím, že ji krátce rozmixujete tyčovým mixérem tak, aby se rozmixovala jen část hrachu.
Na pánvi orestujte plátky nebo kostičky slaniny a podávejte je spolu s polévkou.
Jana