Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Jáhly propláchněte studenou vodou. Sceďte je, vložte do kastrolu a přilijte 1,25 sklenice vody.
Přiveďte je k varu, ztlumte plamen a zakryjte je pokličkou.
Vařte je na mírném ohni asi 10 minut, nezapomeňte je pravidelně zamíchat. Pak vypněte plamen, osolte je, přidejte MAGGI Tekuté koření, zamíchejte, přikryjte a nechejte stát 10 minut.
Nakonec je odkryjte a odstavte na několik minut do vychladnutí.
Vajíčka uvařená natvrdo nasekejte co nejjemněji. Pak je vložte do misky, přidejte k nim změklé máslo, vychladlou kaši, nakrájenou petrželovou nať a také syrové vajíčko a slunečnicová semínka upražená na suché pánvi.
Vše důkladně promíchejte a ochuťte solí a pepřem.
Rukama navlhčenýma vodou vytvořte ploché, kulaté karbanátky, obalte je ve strouhance. Přebytečnou strouhanku z nich oklepejte.
Karbanátky smažte na oleji s máslem na „středním ohni“ asi 2–3 minuty z každé strany, lehce dozlatova. Usmažené karbanátky uložte na talíř s papírovým ubrouskem, aby se odsál přebytečný tuk.