Tato mísa byla optimalizována na 5 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Na másle ze všech stran orestujte nakrájené, osolené a opepřené kuřecí maso. Vyndejte ho z hrnce a odložte stranou.
Ve výpeku z masa osmažte nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nasekaný česnek. Asi po minutě k nim přidejte na malé kousky nakrájený řapíkatý celer, žampiony a mrkev.
Až začne mrkev pouštět barvu, přidejte k zelenině asi 2 lžíce hladké mouky a zarestujte ji. Pak vše zalijte asi 750 ml vroucí vody, přidejte kostku MAGGI Slepičího bujónu a lžičku provensálského koření.
Polévku vařte, dokud zelenina nezměkne.
Nakonec do polévky nalijte smetanu, přidejte pepř, sůl a opečené kuřecí maso. Polévku krátce povařte a podávejte s čerstvou petrželovou natí.