Tato mísa byla optimalizována na 6 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Troubu předehřejte na 200 °C horní/spodní ohřev (horkovzdušná trouba na 170 °C).
Sceďte pasírovaná rajčata z plechovky, slijte rajčatovou šťávu a rajčata nakrájejte na malé kousky. Slitou rajčatovou šťávu přidejte do připravené vody.
Na omáčku z mletého masa: v hrnci rozehřejte čistý slunečnicový olej. Opečte na něm mleté maso a přidejte rajčatovou šťávu. Vmíchejte MAGGI základ na boloňské špagety, přiveďte k varu a za občasného míchání vařte na mírném ohni 5 minut. Vmíchejte rajčata.
Na bešamel: ohřejte mléko v hrnci. Vmíchejte smetanu. Za stálého míchání přivedeme k varu. Tavený sýr rozdělíme na malé kousky, přidáme do omáčky a necháme rozpustit. Míchejte dokud není omáčka krémová. Pro zředění použijte vodu, případně k zahuštění přidejte sýr.
Zapékací mísu (cca 30x23 cm) vymažte máslem. Střídavě vrstvěte omáčku z mletého masa a plátky lasagní. Začněte a skončete omáčkou a na každou vrstvu omáčky z mletého masa naneste několik lžic bešamelové omáčky. Tento postup opakujte, dokud nespotřebujete všechny lasange. Poslední vrstvu těstovin zalijeme omáčkou a potřeme zbylou bešamelovou omáčkou.
Povrch posypte Goudou. Pečte v troubě cca 40 minut. Poté podávejte.