Tato mísa byla optimalizována na 3 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Kysané zelí dáme do hrnce, zalijeme malým množstvím vody, přidáme bobkový list, nové koření a přikryté vaříme asi 15 minut.
Mezitím si: nakrájejte na kostičky 150 gramů klobásy a 100 gramů uzené slaniny. Nakrájejte cibuli a na pánvi orestujte všechny ingredience. Přendejte je do zelí a pokračujte ve vaření, dokud všechny suroviny nezměknou.
Ze sádla a mouky připravíme jíšku. V malém hrnci nebo pánvi rozpusťte na mírném ohni 3 lžíce sádla a za intenzivního míchání přidejte jednu lžíci mouky. Jakmile se ingredience spojí, přidejte je do zelí, přiveďte k varu a dochuťte solí a pepřem.