Aromatické kysané zelí s houbami , opravdová delikatesa polské kuchyně. Na jejich stolech se vyskytuje odedávna a je nepostradatelným prvkem štědrovečerní večeře. Toto jídlo je extrémně aromatické a snadno se připravuje.
Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Nejprve vymačkáme kysané zelí, abyste odstranili přebytečnou kyselost. Pokud je zelí příliš kyselé, můžeme ho ještě lehce propláchnout pod studenou vodou. Poté, co máme zelí vymačkané, ho podlijeme vodou a dáme vařit, dokud nezměkne. Během vaření se zelí ještě trošku zbaví své kyselosti.
Houby namočíme a uvaříme zvlášť s kostkou vývaru. Poté houby vyjmeme (vodu necháme) a nakrájíme na nudličky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme, zpěníme na másle. Poté přidáme nahrájené houby a chvíli opékáme.
Cibuli a s houbami spojíme se zelím a několik minut podusíme
Podle chuti přidáme cukr a pepř.
Nakonec přilijeme houbový vývar (který jste získali z vaření hub) do zelí. Tento vývar dodá pokrmu intenzivní houbovou chuť. Chvíli dusíme dokud se chutě nespojí.
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití