Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Zeleninu omyjeme a oloupeme, nakrájíme na kostičky.
Panenku omyjeme a potřeme solí a pepřem (nejlépe čerstvě mletým).
Maso vložíme do zapékací mísy, obložíme nakrájenou zeleninou a posypeme kořením. Do směsi přidáme máslo.
Připravené maso vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů. Pečte asi 20 minut, po 10 minutách maso obraťte.
Poté maso zalijeme vývarem připraveným z Maggi slepičího bujónu (asi 1 hrnek). Pečeme dalších 20 minut.
Maso vyjmeme z mísy a nakrájíme na plátky.
Vše, co zbylo v míse, rozmixujeme, přidáme smetanu a mouku, dokud není omáčka hustá.
Maso podáváme namočené v omáčce. Nejlepší k jídlu servírovat houskové knedlíky.