Pečená žebírka na medu patří k pokrmům, které vás dokážou okouzlit jak svým vzhledem, tak chutí. Díky jedinečné kombinaci sladkého medu a aromatického koření se žebírka stávají neodmyslitelným prvkem mnoha rodinných setkání a oslav.
Tato mísa byla optimalizována na 6 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
V misce smícháme med, vývar, BBQ omáčku, sójovou omáčku, hořčici, prolisovaný česnek, ocet, olej, tymián, papriku, sůl a pepř.
Žebra nakrájejte na porce a namáčejte je v marinádě. Dejte stranou do lednice na 30 minut až 2 hodiny (nejlépe přes noc).
Předehřejte troubu na 180°C. Žebra přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 1,5 hodiny, občas otočte a podlévejte zbylou marinádou.
Pečená žebírka podávejte horká s oblíbenou polevou a omáčkami.