Málokterý pokrm je tak hojně rozšířen po celém světě jako rajčatové omáčky a polévky. Díky jejich popularitě existuje nespočet různých variací a téměř každá země má svůj unikátní recept. V Česku se největší oblibě těší sladší verze, často doplněná rýží nebo těstovinami. A kdo miluje rajskou úplně nejvíc? Přece děti! Těm můžete připravit hravou polévku se zábavnými těstovinami v podobě rybiček, hvězdiček, stromečků nebo třeba kytiček. Schválně, jestli najdou všechny tvary, které jsou v polévce ukryté. Vedle těstovin tvoří základ samozřejmě rajčata. My jsme na každou polévku použili 331 gramů čerstvých rajčat. Mimochodem, často se vedou spory o tom, zda je rajče zelenina nebo ovoce. Obecně je s ním nakládáno jako se zeleninou (třeba právě při vaření nebo při skladování v obchodě), z botanického hlediska jde ale skutečně o ovoce. Až budete rajčatovou polévku dětem servírovat, můžete s nimi probrat i tento chyták.
Extra tip: Hotovou polévku můžete ještě podle chuti posypat čerstvě nasekanou pažitkou nebo strouhaným sýrem.
Nechte se překvapit jemností MAGGI Sladké Rajské polévky s hravými těstovinami! V MAGGI jsme si dali záležet na výběru i dokonalé harmonii ingrediencí, které naplno potěší vaše chuťové buňky.
Věříme, že dobrá chuť plyne z dobrých ingrediencí. Pečlivě proto vybíráme naše dodavatele i suroviny, kterým můžete věřit. Přirozeným sušením v surovinách svědomitě uchováváme to nejlepší pro jejich skvělou chuť
Cukr(1) 25 %, sušená zelenina (rajčatový(1) 23,1 %(2) a cibulový prášek(1); CELER(1)), mouka z tvrdé PŠENICE(1), PŠENIČNÁ mouka(1), bramborový škrob(1), jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný), slunečnicový olej, sušený kvasničný výtažek(1), jedlá sůl, přírodní aroma bobkového listu(1)
% - vztaženo na obsah složky v celém výrobku
(1)Přírodní složky, více informací na www.maggi.cz
(2)23,1 % rajčatového prášku = 331 g čerstvých rajčat v okamžiku výroby
na 100ml: | |
---|---|
Energetická hodnota |
172 kJ 41 kcal |
Tuky | <0,5 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny | <0,1 g |
Sacharidy | 8 g |
Vláknina | 0,6 g |
Bílkoviny | 1,0 g |
Sůl | 0,48 g |