Tato mísa byla optimalizována na 8 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Játra zalijte mlékem a uložte na noc do ledničky.
V hrnci nebo na větší pánvi rozpusťte 2 lžíce másla. Přidejte nakrájenou cibuli, česnek a tymián. Smažte za občasného míchání asi 5 minut na středním ohni.
Pak přidejte na kostky nakrájenou hrušku a smažte vše ještě asi 3 minuty.
Osmažené suroviny odsuňte na okraj pánve a přidejte játra. Zvyšte plamen a smažte dál asi 3 minuty.
Smíchejte vše, co je na pánvi, přilijte brandy nebo koňak a svařte. Asi po 1 minutě dochuťte MAGGI Tekutým kořením, pepřem a sejměte z ohně. Játra umixujte se zbytkem másla do hladké pěny. Hmotu nalijte do nádoby asi do 3/4 výšky. Vše uložte do ledničky.
Velmi důkladně míchejte, dokud se želatina nerozpustí, a dbejte na to, aby nezačala vařit. Zchladlé klikvy rozlijte rovnoměrnou vrstvou na vychlazenou paštiku. Uložte na noc do ledničky.
Dokonale chutná s čerstvým pečivem nebo s topinkami.