Tato mísa byla optimalizována na 2 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Čtvrt dýně hokaido nakrájejte na měsíčky, rozprostřete na plech nebo do zapékací mísy a pokapejte olejem.
Takto připravenou dýni dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Během asi 20 minut změkne. Nechte ji zchladnout a pak tyčovým mixérem rozmixujte v hladké pyré.
Kostku MAGGI Zeleninového bujonu zalijte 500ml vroucí vody a nechte ji rozpusit.
Najemno nasekanou cibuli dejte na olej restovat do hlubší litinové pánve. Až začne lehce zlátnout, přisypte k ní nepropranou rýži a společně zarestujte, aby se rýže obalila olejem.
Pak vše zalijte bílým vínem a nechte asi 2-3 minuty odpařit alkohol. Pak za stálého míchání přilévejte postupně bujon. Vždy, když se vstřebá do rýže, přilijte další část. Takto vařte dokud rýže zcela nezměkne.
Nakonec vmíchejte připravené dýňové pyré, risotto dosolte a lehce opepřete čerstvě namletým pepřem.
Dýňové risotto servírujte s nasekanými vlašskými ořechy a nakrájeným modrým sýrem.