Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Před vařením nezapomeňte sušené houby na několik hodin namočit. Mrkev a petržel oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Houby omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké proužky.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na dně velkého hrnce rozehřejte máslo a orestujte na něm připravenou cibuli a pochvíli zlehka česnek. Přidáme houby, osolíme a orestujeme doměkka.
K orestované cibulce, česneku a houbám přidáme nakrájenou mrkev, petržel a houby. Přidejte vodu z namočených hub a 4,5 lžičky zeleninového bujónu MAGGI smíchaného s 1,5 l vody. Vařte na středním plameni, dokud nejsou všechny ingredience měkké.
Na závěr polévku zahustíme 30% smetanou, dochutíme solí, pepřem a tymiánem.
Podávejte s nasekanou čerstvou petrželkou nebo oblíbenými těstovinami – houbová polévka ze sušených hub pak zasytí.
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití