Tato mísa byla optimalizována na 9 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Smíchám majoránku se solí. Jablka důkladně omyjeme (neloupeme) a nakrájím na měsíčky a poté na poloviny.
Pomeranče oloupeme a nalámeme na kousky podobné velikosti jako jablka. Nasypeme polovinu majoránky spolu se solí na jablka a pomeranče a promícháme.
Poté kachnu naplníme připravenými surovinami. Konce přišpendlím párátky, aby náplň při pečení neutekla.
Vnějšek kachny důkladně potřeme zbylou majoránkou a solí.
Připravenou kachnu vložíme do sáčku na pečení. Dáme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme asi 70-80 minut.
Mezitím víno mírně zahřejemee, rozpustím v něm kuřecí vývar s novým kořením a bobkovým listem. Upečenou kachnu vyndáme ze sáčku a vložíme do suché zapékací mísy.
Podlijeme trochou tuku z pečení, pak 1/3 vína spolu s naředěným kuřecím vývarem s novým kořením a bobkovými listy.
Vložíme zpět do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 30 minut, každých 10 minut podlévám zbylým vínem. Známkou, že je kachna uvařená, je aromatická zlatá kůrka.