Tato mísa byla optimalizována na 3 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Vykostěný kapří filet nakrájejte na asi 2 cm proužky.
Pokud máte kapra šupináče, nemusíte ho stahovat z kůže, jen ho důkladně zbavte šupin. Kapra lysce, který má kůži houževnatější, raději stáhněte.
Do proužků kapra vetřete nadrcený česnek, 4 kapky MAGGI Tekuté koření a štipku soli. Nechte je chvilku odpočívat.
Mezi tím si promíchejte hladkou mouku se škrobovou moučkou, paprikou, mletým kmínem, zázvorem, sušeným tymiánem a štipkou soli.
Kapří proužky ve směsi obalte a smažte v oleji do zlatova.
Poté je nechte okapat na papírovém ubrousku a podávejte. Skvělé jsou například s křenovým dipem.
Kapří hranolky rybářský recept