Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
1 kostku MAGGI Slepičího bujónu zalijte 500 ml vroucí vody a zamíchejte.
Kachní sádlo nechte v hrnci rozpustit.
Kachní stehna omyjte a důkladně osolte ze všech stran. Vložte je do pekáče a posypte kmínem.
Takto připravené maso zalijte rozpuštěným kachním sádlem a připraveným bujónem, tak aby byla ponořená. (Bujónu nemusíte použít celých 500 ml)
Přidejte snítky rozmarýnu, přiklopte a dejte péct na 130 °C na cca 3 hodiny.
Po této době opatrně vyndejte pekáč z trouby a vyndejte z něho měkká kachní stehna.
Přepněte troubu na funkci gril a zvyšte teplotu na 200 °C.
Stehna vyskládejte na plech pečícím papírem a pečte do zlatova ještě asi 20 minut.