Korejská polévka , také původně nazývaná Janchi Guksu , je jedním z nejoblíbenějších jídel v Asii, zejména v Koreji. Tento aromatický pokrm je nenahraditelný při rodinných akcích a oslavách jako jsou svatby. Pro ty, kteří si chtějí ve své kuchyni užít nové chuťové zážitky z dalekých krajů, je příprava takových regionálních lahůdek skvělou příležitostí ke kulinářskému cestování. Ať už jsou asijská jídla vaše oblíbená jídla, nebo jste se rozhodli experimentovat s novými recepty inspirovanými Asií, tato chutná korejská polévka stojí za vyzkoušení.
Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Smíchejte 2 lžíce sójové omáčky s chilli vločkami, přidejte 1/2 lžičky sezamového oleje, sezamová semínka, 1/2 lžičky granulovaného česneku a nakrájenou horní část stonku zelené cibulky.
Do velkého hrnce dejte nakrájenou ředkev, cibuli, nasekané nebo rozdrcené stroužky česneku, bílou část zbývající zelené cibule a 6 šálků vody a přiveďte k varu.
Jakmile se začne vařit, zvyšte teplotu na střední a vařte přikryté 15 minut.
Přidejte ančovičky, zbývající sójovou omáčku, sůl a pepř a vařte 10 minut na středním plameni.
Z polévky vyjměte všechny ingredience a nechte tekutinu na ohni, aby udržela teplotu.
Hovězí maso okořeníme 1 lžičkou sójové omáčky, přidáme 1/2 lžičky sezamového oleje, cukr, 1/2 lžičky česneku a špetku pepře.
Cuketu nastrouháme, posypeme špetkou soli a necháme 5-10 minut odležet.
Rukou z cukety vymačkejte tekutinu, slijte ji a na malém množství oleje cuketu opékejte 1–2 minuty na středním plameni. Přeneste na talíř.
Ve stejné pánvi, ve které se smažila cuketa, orestujte na tenké plátky nakrájenou mrkev, dochuťte solí a pepřem. Přeneste na talíř s cuketou.
Ve stejné pánvi smažte hovězí maso po dobu 2-3 minut na středním ohni.
Těstoviny zalijte 1 litrem horké vody a omáčkou připravenou v kroku 1. Nechte 3-5 minut, poté promíchejte.
Nudle a předem připravený vývar dejte do 2 misek, na ně pak položte zeleninu a maso.