Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Připravte si rychlý mrkvový nálev. Začněte jemným nakrájením mrkve na pružky. Citronovou šťávu smíchejte se špetkou cukru a soli a poté nalijte na mrkev. Během přípravy kuře nechte nakládat. Těsně před podáváním nálev sceďte.
Uvařte rýži podle návodu na obalu. Po uvaření a scezení. Přikryjte a udržujte v teple, zatímco vaříte kuře.
Na velké pánvi rozehřejte polovinu oleje a za stálého míchání opékejte nudličky kuřecích prsou do světle hnědé (asi 5-6 minut).
Smíchejte sójovou omáčku, koření (sušený česnek, červená paprika, zázvor, pepř), třtinový cukr a škrob se 100 ml vody.
Omáčkou zalijte kuře a vařte 2-3 minuty, dokud omáčka nezhoustne. Ujistěte se, že kuře je zcela propečené.
Zbylý olej rozehřejte na pánvi na středním plameni a za stálého míchání smažte brokolici 3–5 minut, dokud nezhnědne a nezměkne. Přidejte česnek a sezamový olej a za stálého míchání opékejte další minutu a poté podávejte s kuřecím masem, rýží a scezeným mrkvovým nálevem. Posypte sezamovými semínky, pokud je máte. ! Tip Pokud chcete, můžete vařit kuře a brokolici v jedné pánvi – jednoduše přidejte brokolici a česnek na konci kroku 3, jakmile je kuře uvařené!