Máte chuť na kulinářský výlet do Asie? S naším lahodným kuřecím masem v kokosovém mléce s kari pastou a citronovou trávou budete za chvíli u toho. Dopřejte si orientální dovolenou na talíři – plnou rozmanitých chutí a chutných vůní! Thajské kuře má mnoho jmen! Thajská kuchyně je mimořádně bohatá a rozmanitá. Kuřecí maso je naproti tomu v Thajsku oblíbenou přísadou mnoha pokrmů. Nejoblíbenější je však ta podávaná v aromatické omáčce připravené z kokosového mléka a kari pasty. Takto připravené kuře je vlhké a jemné a omáčka je sametová a vícerozměrná. Kari omáčka , jak se na asijskou kuchyni sluší, je poměrně pikantní. Úroveň pikantnosti však můžete upravit podle vlastní chuti zvýšením nebo snížením množství přidané červené kari pasty.
Kokosové kuře s kari pastou je ideální pro každodenní použití a nejen to. Kuřecí prsa můžete v tomto receptu úspěšně nahradit vykostěným kuřecím stehenním masem bez kůže nebo krůtími prsy. Do omáčky můžete přidat i více zeleniny, například konzervovanou kukuřici. Kuře s kokosovým mlékem a zeleninou je syté jídlo, které se hodí v každém ročním období. To je skvělý nápad na romantickou večeři nebo párty s přáteli!
Kuřecí kari je nejlepší podávat s rýží, ale nic vám nebrání zajíst si ho s oblíbeným chlebem, jako je indický chléb naan nebo rýžové nudle. Aby byl pokrm ještě atraktivnější, můžete jej podávat s čerstvým koriandrem a najemno nakrájenou chilli papričkou. Díky tomu bude pokrm lákat ještě intenzivnější vůní a chutnějším vzhledem. Podívejte se na náš recept na kuřecí kari s kokosovým mlékem a vydejte se na kulinářskou cestu do Thajska!
Tato mísa byla optimalizována na 3 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Jarní cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Papriky omyjeme, zbavíme semínek a bílé vnitřní slupky a nakrájíme na proužky.
Zázvor oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Citronovou trávu nařízneme uprostřed a rozdrtíme ji plochou stranou nože.
Kuřecí prsní řízky omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky.
Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a opečeme kuřecí prsní řízek. Přidáme kari, zázvor, kapku sojové omáčky Maggi a orestujeme. Poté přidejte papriku a jarní cibulku.
Zalijeme kokosovým mlékem a 4 minuty podusíme s citronovou trávou. Před podáváním vyjmeme citronovou trávu. Dochutíme solí a pepřem podle chuti. Rýže se k pokrmu dokonale hodí.
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití