Hledáte jedinečnou vegetariánskou svačinu, která nejen zasytí, ale především bude zdravá? Určitě vyzkoušejte obalovaný květák . Naštěstí je příprava takového pokrmu extrémně snadná!
K večeři pečený květák
Obalovaný květák je pokrm, který zaručeně potěší každého. Je nejen chutný, ale obsahuje i mnoho důležitých minerálů. Tato zelenina je zdravá a pečivo neobsahuje mnoho kalorií! Příprava takového pokrmu trvá doslova několik desítek minut - v závislosti na konkrétním zvoleném receptu.
Jak udělat obalovaný květák?
Recept na obalovaný květák je extrémně jednoduchý. Růžičky květáku bude nutné uvařit a poté je obalit v předem připraveném těstíčku. Obal může sestávat z drcených kukuřičných lupínků; Vyplatí se do ní přidat i koření. Doporučuje se zejména paprika, česnek a pepř. Takto připravené pečivo bude dokonale křupavé a dodá dříve uvařenému květáku jedinečnou chuť. Po obalení jednoduše obalovaný květák vhodíme do rozehřátého oleje a opečeme z obou stran. Existuje i dietnější varianta, která také stojí za vyzkoušení!
Květák pečený v troubě
Zapékání květáku ve strouhance je ideální variantou pro každého, kdo potřebuje výrazně snížit kalorie ve svém jídelníčku. Jak vyrobit obalovaný květák v troubě? K tomu budete potřebovat opět květák obalený v dříve připravené polevě. Tentokrát ho ale nevkládáme do rozpáleného oleje, ale do trouby! Vnitřní teplota by měla být přibližně 220 stupňů Celsia; Připravený květák stačí péct dvacet minut. Květák ve strouhance, smažený i pečený, můžeme podávat s dipem. Tento typ omáčky se připravuje velmi jednoduchým způsobem. Stačí si připravit sklenici přírodního jogurtu a přidat oblíbené koření – česnek, papriku, případně dochutit hořčicí či majonézou. Pak už jen zamícháte omáčku a je prakticky hotová! Příprava obalovaného květáku je neuvěřitelně jednoduchá. Zajímavé je, že toto jídlo je velmi všestranné – může být jak hlavním jídlem, tak menší odpolední svačinkou. Vyplatí se také trochu zaexperimentovat při přípravě obalování a omáčky. Přidané koření můžete libovolně měnit pokaždé, abyste výrazně změnili chuť těchto přísad. Doporučujeme vám vyzkoušet tento úžasný, ale neuvěřitelně jednoduchý recept.
Tato mísa byla optimalizována na 3 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Květák rozebereme na středně velké růžičky a uvaříme v osolené vodě s mlékem. Květák nesmí být příliš měkký, abychom s ním mohli dobře manipulovat.
V misce rozšleháme vejce se solí.
Uvařený květák zchladíme, růžičky namáčíme ve vejci a obalíme ve strouhance. Smažíme na oleji dohněda ze všech stran. nebo dáme do trouby.
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití