Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Troubu předehřejte na 180°C.
Lilky podélně rozřízněte a dužinu jemně nařízněte do mřížkového vzoru, dávejte pozor, abyste nepoškodili slupku. Potřete olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem.
Vložte lilky do trouby a pečte 20 minut dokud nezměknou. Mezitím si dejte vařit jáhly ve vodě s kostkou bujónu. Až lilky změknou, tak lžící jemně vyjměte část dužiny, ale nevyhazujte ji – bude se vám hodit do náplně!
Cibuli a česnek nakrájejte a orestujte na pánvi s olejem. Přidejte maso a orestujte.
Uvařené jáhly v míse smíchejte s připraveným masem. Přidejte vejce a nadrobno nakrájená, oloupaná rajčata (vyplatí se z rajčat nejprve slít přebytečnou vodu) a odloženou dužinu z lilku.
Vydlabané lilky naplňte připravenou náplní, posypte strouhaným sýrem a vložte do trouby vyhřáté na 180°C. Pečte asi 20-30 minut.
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití