Mnoho lidí si při přípravě večeře říká, jak si ji mohou zpestřit? Samotné brambory nebo rýže na talíři nevypadají moc chutně. Navíc mohou být suché a postrádat hlubší výraz. Ukazuje se, že klasická lišková omáčka může být jedním z lepších řešení. Vyniká svou výjimečně sametovou konzistencí, jemnou chutí a krásnou barvou. Recept na omáčku z lišek nám pomůže vnést na náš talíř trochu více barvy, chuti a vůně. Díky němu se jakýkoli pokrm, i ten nejnevýraznější, stane pětihvězdičkovým!
Lišková omáčka - jednoduchý a rychlý recept na přípravu
Lišková omáčka není vůbec náročná. Tuto přílohu zvládne úspěšně připravit i ten, kdo se kuchyni běžně vyhýbá. Smetanová lišková omáčka spolu s blanšírováním a přípravou lahodných hub zabere jen pár minut našeho času. A co víc, nemusíme na to ani vynakládat mnoho energie. Lišky a cibuli stačí orestovat na másle, přidat aromatické koření a celé to dokončit smetanou. Příprava přísady, která promění jakýkoli pokrm, zabere jen asi 10–15 minut.
Lišková omáčka na brambory a další!
Lišková omáčka je extrémně univerzální doplněk. Ve skutečnosti to bude fungovat prakticky v každém případě. K bramborám můžeme klidně podávat omáčku z lišek . Nejlépe to půjde s mladými bramborami ve vodě. Zabráníte tak jejich vysychání a navíc získají jedinečné aroma. Pokud máme rádi chuťové variace a kuchyňské experimenty, můžeme uvařenou rýži přelít omáčkou z lišek. Toto je také jedno z nejunikátnějších spojení, které se však ukazuje jako spolehlivé. Další možností je lišková omáčka na těstoviny s kuřecím masem. Zapojme vlastní fantazii a samotná lišková omáčka najde tisíc dalších využití!
Jak diverzifikovat omáčku z lišek?
Lišková omáčka - podle receptury - by měla být krémová a aromatická. Zmiňuje se proto hlavně přidání bobkového listu a nového koření. Pokud však chceme tuto sametovou omáčku udělat ještě výraznější, pak se můžeme rozhodnout dochutit pořádnou porcí pepře. Omáčka z lišek tak získá výraznou chuť, která obohatí každý pokrm. Nedoporučuje se kombinovat omáčku z lišek s velmi pikantními přísadami, jako je chilli. Vše však záleží na našich chuťových preferencích.
Tato mísa byla optimalizována na 2 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Lišky důkladně omyjte, větší nakrájejte na kousky a blanšírujte.
Cibuli nakrájíme, osmahneme na másle, přidáme lišky, společně orestujeme. Postupně zalijeme vodou, přidáme bylinky, listy a dochutíme solí a pepřem.
Podusíme asi 10 minut, přidáme smetanu, okořeníme. Pokud je omáčka příliš řídká, přilijeme mouku nebo kukuřičný škrob smíchaný s vodou.
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití