Tato mísa byla optimalizována na 8 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Umyjte kuře, osušte jej a připravte si marinádu. Do misky nalijte olej a důkladně jej protřete s kořením: mletou paprikou, solí, chilli, rozdrceným česnekem, majoránkou, kari a MAGGI Slepičím bujónem.
Vložte kuře do marinády, přikryjte misku plastovým obalem a nechte přes noc v lednici.
Následující den důkladně umyjte láhev piva (500 ml), odlepte štítky, otevřete pivo a půlku odlijte do sklenice na později.
Vyjměte kuře z marinády a nasaďte jej na láhev tak, aby hrdlo láhve vyčnívalo směrem ven. Dbejte na to, aby byla celá "konstrukce" stabilní.
Umístěte kuře na láhev do malého pekáče (nebo tepluvzdorného nádobí) a ten postavte na velký plech na pečení. Vložte do trouby předehřáté na 180 ° C.
Pečte 1, 5 hodiny. Současně předpokládejte, že doba pečení bude záviset na hmotnosti kuřete (1 kg 1 hodinu, 2 kg 2 hodiny). Kuře čas od času podlejte zbytkem piva. Tip: Pokud pivo nevyteče z lahve, přidejte do něj trochu soli.
Asi 60 minut před předpokládaným koncem pečení rozložte na pomazaném plechu umyté a oloupané plátky mrkve a brambor. Zeleninu posolte a ochuťte kořením MAGGI Nápady Zapečené brambory se šunkou.
Na konci pečení přidejte k zelenině koktejlová rajčata. Doporučujeme podávat s vařenými fazolkami.