Tato mísa byla optimalizována na 15 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Všechnu zeleninu dobře omyjeme a scedíme.
Lilek, cuketu, mrkev, tuřín a rajče nakrájejte na plátky silné asi půl centimetru a vložte je do hluboké nádoby. Marinujte je s trochou olivového oleje, sušeným tymiánem, sušenou bazalkou, solí a pepřem po dobu 5 minut.
Zeleninu vkládejte po jednom ve tvaru vějíře na plech, dokud nebude celý plech zaplněn.
Osmahněte na mírném ohni na jemno nakrájenou cibuli a po chvíli přidejte česnek - dávejte ale pozor, aby nezhnědl. Přidejte pasírovaná rajčata, oregano a parmazán a vaříme 5 minut. V případě potřeby přidáme sůl a pepř. Jestliže jsou kousky rajčat moc velké, rozmačkáme je vidličkou či lehce rozmixujeme tyčovým mixérem, aby směs měla krémovější strukturu. Touto směsí zalijeme naskládanou zeleninu, zakryjeme alobalem a vložíme do trouby na 1 hodinu nebo dokud zelenina nezměkne. Po uplynuté době vyndáme z trouby a necháme 4 minuty odpočinout. Hodí se jako předkrm či příloha. Dobrou chuť!