Tato mísa byla optimalizována na 8 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Troubu předehřejte na 90°C horní/spodní ohřev (správnou teplotu zkontrolujte teploměrem).
Maso vyjměte z lednice 30 minut před přípravou a nechte dojít na pokojovou teplotu. Omyjte maso a osušte ho. Jemně potřete maso Maggi hovězím tekutým bujónem a okořeňte pepřem. Na pánvi rozehřejte olej a maso vcelku ze všech stran opečte 3-4 minuty, aby se zatáhlo.
Tymián a rozmarýn omyjte, listy otrhejte ze stonků a nakrájejte na malé kousky. Smíchejte s hořčicí a chilli práškem. Roštěnku potřete hořčicí. Dejte na plech a pečte v troubě cca 2,5 hodiny. Maso by mělo mít teplotu jádra 60-65°C, zkontrolujte zasunutím teploměru do nejtlusčí části masa. Střed je pak růžový. Pro šťavnatější a křupavější chuť potřete výpekem každou hodinu.
Po upečení maso zabalte do alobalu nebo dejte do hrnce pod pokličku a nechte odpočinout 10 minut. Nakrájejte na tenké plátky a podávejte. Skvěle k němu chutnají rozmarýnové brambory.