Tato mísa byla optimalizována na 3 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Kapry vyfiletujte a odkrojte hlavy.
Kostry kaprů včetně hlav dejte vařit do 500 ml vody společně s novým kořením a bobkovými listy. Vařte asi 90 minut.
Mrkev a petržel nakrájejte na kostičky a na lžíci másla je orestujte. Když začne zelenina zlátnout, zalijte ji asi 300 ml vody, přidejte ½ kostky MAGGI Zeleninového bujónu a také vařte do měkka.
Vývar z ryb slijte a dejte do něho obrané kapří maso a zeleninu i s částí vývaru. Polévku dochuťte šafránem, muškátovým květem, pepřem a solí.
Bílé pečivo nakrájejte na kostičky a na másle je opečte. Krutony podávejte k rybí polévce zvlášť, aby se nerozmočily.