Tato mísa byla optimalizována na 8 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Pórek oloupejte z vnějších listů, podélně ho rozkrojte a důkladně propláchněte pod tekoucí vodou, abyste se zbavili případných zbytků písku. Pórek nakrájejte na půlkolečka. Část si můžete nechat stranou na finální dozdobení polévky. Oloupanou cibuli také nakrájejte na půlkolečka.
Ve větším hrnci rozehřejte na středním plameni dvě lžíce másla a přidejte nakrájenou zeleninu. Restujte za občasného míchání.
Podušený pórek zalijte vodou, přidejte Maggi Slepičí bujón a vše přiveďte k varu. Vařte asi 15 minut.
Hrnec odstavte z ohně a vše rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Poté vraťte hrnec na žár a za stálého míchání přilévejte smetanu. Nevařte, aby se smetana nesrazila. Dochuťte solí a pepřem.
Rohlíky nakrájejte na kostičky. Lehce je osmahněte na dvou lžících másla a přidejte k nim trochu čerstvých bylinek (např. tymián nebo petržel).
Vydatnou krémovou polévku podávejte s krutony a ozdobte čerstvými bylinkami i nadrobno nakrájeným syrovým pórkem.