Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Smíchejte MAGGI® sójovou omáčku s pomerančovou a citrónovou šťávou, česnekem, zázvorem a sezamový olejem. Do směsi vložte plátky lososa a marinujte alespoň 25 minut v lednici. Ke konci marinování si předehřejte troubu na 180°C.
Filety lososa položte na plech s pečícím papírem, přelijte polovinou marinády a položte na ně plátky pomeranče. Pečte 9-11 minut.
Zbylou marinádu přelijte do malého hrnce, přidejte 2 lžičky škrobu rozpuštěných ve 2 lžících vody a za stálého míchání krátce povařte, dokud omáčka nezhoustne.
Hotového lososa přelijte glazurou, posypte sezamem a podávejte s plátky pomeranče. Výborný je s jasmínovou rýží, kuskusem nebo lehkým salátem.