Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
V 500 ml vařící vody rospusťte 1 kostku MAGGI Zeleninového bujónu. Za stalého míchání vsypte postupně polentu, přidejte lžíci olivového oleje a vařte 1 minutu.
Zapékací mísu vymažte tenkou vrstvou olivového oleje, rozetřete do ní uvařenou polentu a nechte ji zcela vychladnout.
Mezitím nakrájejte dýni a mrkev a dejte je vařit do osolené vody. Po změknutí dýni s mrkví slijte, přidejte máslo a rozmixujte do hladka. Dýňové pyré osolte a opeřete dle chuti.
Ztuhlou polentu nakrájejte na čtverce a ty smažte z obou stran na olivovém oleji dozlatova.
Ještě teplou polentu servírujte s dýňovým pyré, rozdrobenou nivou, čerstvou šalvějí a nasekanými vlašskými ořechy.