Tato mísa byla optimalizována na 3 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
V 500 ml vroucí vody rozpusťte 1 kostku MAGGI Slepičího bujónu.
Rýži properte v cedníku pod proudem studené vody a v tlustostěnném hrnci ji orestujte na másle. Zalijte ji připraveným horkým bujónem, aby hladina tekutiny byla asi na dva prsty nad rýží.
Rýži vařte na mírném ohni pod pokličkou asi 15 minut. Když je rýže měkká, nechte ji zchladnout.
Nyní si připravte česnekový olej. V pánvi pozvolna restujte na dvou lžících oleje celé stroužky česneku asi 5 minut. Pak je z oleje vyndejte a vyhoďte.
Na takto ochuceném tuku orestujte očištěné a oloupané krevety. Až zrůžoví, osolte je, opepřete a zakápněte citronovou šťávou.
Hotové krevety vyndejte z pánve a ve stejné usmažte míchané vajíčko, osolte ho a také ho dejte stranou ke krevetám.
Do prázdné pánve dejte zprudka restovat na tenké nudličky nakrájenou mrkev, jarní cibulku a pórek, hrášek a lusky, přidejte rybí omáčku, která celý pokrm osolí. Přidejte uvařenou rýži, krevety a usmažené vajíčko.
Vše smíchejte, prohřejte a servírujte s nasekanou chilli papričkou a čerstvým koriandrem.
Recipe Rating Test