Zatímco mnozí dospělí špenát milují, může být někdy těžké povzbudit děti, aby ho pravidelně jedly. Těžko se divit, když má podobu zelené kaše... Je to jiný příběh, když se podává v mnohem atraktivnější podobě špenátových závitků se šunkou .
Tato mísa byla optimalizována na 6 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Špenát prohřejeme na pánvi s máslem. Když se většina vody odpaří, přidáme nadrobno nakrájený česnek. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Smažt, dokud se voda neodpaří, a poté dáme stranou vychladnout.
Oddělte žloutky od bílků. Žloutky smíchejte s vychladlým špenátem. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a také spojte se špenátem, jemně promíchejte.
Špenátovou směs rozetřete rovnoměrně na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut při 200°C.
Tvaroh smíchejte s jogurtem a křenovou omáčkou. Přidejte kopr a dochuťte solí a pepřem. Připravenou směs rozetřete na vychladlý špenátový základ a na vrch položte plátky šunky.
Roládu srolujte. Zabalte jej do potravinářské fólie a dejte na několik hodin do lednice.
Vychladlou roládu nakrájejte na silné plátky a podávejte s další porcí křenové omáčky.
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití