Burger sushi je kulinářskou fúzí Japonska a Západu, která překvapí svou originalitou a jedinečnou chutí. Prvním překvapením může být, že sushiburger neobsahuje klasickou pšeničnou housku. Chléb byl nahrazen porcí rýže a maso je vyměněno za zeleninu. Zní to zajímavě? Podívejte se na tento neobvyklý recept.
Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Rýži propláchneme ve studené vodě v cedníku, dobře promícháme, dokud stékající voda nevyteče čirá.
Do hrnce nasypeme rýži, vodu, polovina kostky bujonu Maggi, cukr, rýžový ocet a přikryjeme pokličkou. Přivedeme k varu, vše povaříme 5 minut. Snížíme teplotu na minimum a vaříme asi 10 minut. Promíchejte, zkontrolujte, zda je rýže měkká (pokud není rýže dostatečně uvařená, přidejte trochu vody a pokračujte ve vaření), rozložte rýži na talíř a nechte vychladnout.
Z rýže vytvarujeme 8 placek.
Mrkev nastrouháme. Celer rozmixujeme, přidáme sýr, šťávu z půlky citronu, hořčici a dobře promícháme.
Červenou řepu nakrájíme na malé kostičky. Avokádo smícháme se zbylou citronovou šťávou, kapary, medem a zbylou polovinou bujónu.
Na rýžové "bulky" rozložíme avokádo, přidáme mrkev, celer, červenou řepu, salát a burger uzavřeme. Posypte své sushi burgery sezamovými semínky.