Toskánské kuře je snadný pokrm z drůbeže, který lze podávat k večeři. Jak se na italský pokrm patří, je aromatický, díky použití čerstvé zeleniny a vhodnému složení bylinek. Smetanová sladká omáčka dodává pokrmu jemnou chuť. Kuřecí prsa se skvěle hodí k přísadám, jako jsou sušená rajčata a čerstvý listový špenát. Někteří lidé kreativně rozšíří tento základní recept také přidáním strouhaného parmezánu nebo bílého vína. Toskánské kuře je nejlepší podávat s těstovinami, i když se bude hodit i k rýži nebo krupici. Dalším zajímavým nápadem je podávat pokrm s chlebem – například čerstvou, křupavou bagetou, kterou lze namáčet do lahodné omáčky. Toskánské kuře je recept, který je těžké ignorovat. Pokrm je velmi rychlý na přípravu, takže se může stát i nouzovou večeří k přípravě, když nevíte, co dělat. Dokonale kombinuje chuť jemného masa s česnekem a zdravou zeleninou. K přípravě těchto dobrot stačí použít základní, snadno dostupné suroviny. Tento recept se vyplatí poznat, než se pustíte do přípravy dalších, často složitějších receptů z italského Toskánska. Další výhodou tohoto pokrmu je atraktivní vzhled. Špenát a sušená rajčata vytvářejí velmi barevnou kompozici. Před jídlem se nebojte popadnout telefon, abyste si svou porci vyfotili a pochlubili se svým výborným jídlem na sociálních sítích.
Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, poté dochutíme solí, pepřem a špetkou oregana. Ve velké pánvi rozehřejte olej a opečte kuře z obou stran dozlatova. Poté ho vyjměte z pánve a dejte stranou.
Do stejné pánve, na které jste opékali kuře, přidejte nakrájenou cibuli, 2 stroužky česneku a řapíkatý celer nakrájený na malé kousky. Osmahněte na středním plameni, dokud zelenina nezměkne a nezačne lehce hnědnout.
Přidejte 6-8 sušených rajčat nakrájených na proužky a pár minut opékejte, aby se uvolnilo jejich aroma.
K zelenině přidejte 1-2 lžíce slepičího bujónu Maggi, poté zalijte 1 šálkem sladké smetany. Důkladně promíchejte. Jakmile se omáčka začne vařit, přidejte do pánve dříve opečené kuřecí kousky a snižte plamen. Vše společně dusíme na mírném ohni asi 5-10 minut, dokud omáčka nezhoustne a kuře není šťavnaté a propečené.
Nakonec přidejte hrst listů baby špenátu a míchejte, dokud špenát nezvadne.
Podle chuti dochuťte solí, pepřem a případně ještě špetkou oregana.