Tato mísa byla optimalizována na 8 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Začněte přípravou boloňské omáčky, k tomu rozehřejte v hrnci tři lžíce olivového oleje, přidejte cibuli s česnekem a mrkví. Restujte do změknutí, poté přidejte mleté maso a za stálého míchání restujte na velkém ohni, aby se nevytvořily hrudky. Poté zalijte celé červeným vínem a vařte jen 1 minutu.
Přidejte kostku MAGGI® hovězího bujónu spolu s rajčatovovým protlakem a horkou vodou, promíchejte, aby se ingredience dobře spojily. Přidejte bobkový list a dochuťte oreganem, chilli papričkou, kmínem, solí a pepřem dle chuti. Necháme vařit polopřikryté na středním ohni 20 minut za občasného promíchání, aby se omáčka nelepila. Po uplynutí této doby ochutnejte, jak je dochucená, a vařte dalších 10 minut, dokud zelenina úplně nezměkne.
Zatímco se omáčka vaří, podlijte pláty lasagní opatrně horkou vodou, aby trochu změkly. Nechte je chvilku rozložené, aniž byste je dávali na sebe, aby se nelepily. Jakmile je vše připraveno, přistoupíme k sestavování lasagní.
Dno předem vymazaného pekáče pokryjeme pláty lasagní, poté zalijeme vrstvou boloňské omáčky, znovu přikryjeme pláty lasagní a postup opakujeme, dokud nejsou obě přípravy hotové. Nakonec povrch zalijeme smetanou a kdo chce, případně strouhaným sýrem. Vložíme do předehřáté trouby na vysokou teplotu 180°C a pečeme 30 až 35 minut, dokud se lasagne dobře nepropečou a povrch nezezlátne. Vyndáme z trouby, necháme 5 minut odpočinout a poté ihned podáváme ozdobené nadrobno nasekanou petrželkou.