Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Maso omyjte, osušte a vložte do velkého hrnce. Přilijte vývar a přidejte koncentrovaný drůbeží bujón.
Po chvíli varu přidejte očistěnou mrkev vcelku. Pokrm vařte, až maso půjde dobře od kosti – asi 30–45 minut, pak maso i mrkev vyjměte.
Na pánvi rozehřejte máslo a přisypte do něj mouku. Důkladně promíchejte a jíšku pak za stálého míchání rozřeďte na tekutinu, aby se nevytvořily hrudky.
Mrkev nakrájejte na větší kousky a kuřecí maso natrhejte rukama na menší kousky. Do zahuštěného pokrmu přidejte maso a mrkev, a také nasekanou petrželovou nať. Zamíchejte a vařte ještě 5 minut.
Pokrm můžete dodatečně lehce dochutit citronovou šťávou, aby se zdál být ještě „lehčím“ jídlem.
Hotový pokrm podávejte s vařenou bílou rýží posypanou sekanou petrželkou.