Smažená, natvrdo uvařená nebo míchaná vejce? Pro opravdové milovníky vajec nabízíme něco speciálního - vynikající Eggs Benedict , jejichž příprava není vůbec náročná. Vejce Benedikt a holandská omáčka jsou již ikonické pokrmy, které při přípravě na rodinnou snídani potěší každého v domácnosti.
Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Plátky chleba opečeme z obou stran na rozehřátém másle nebi v topinkovači. Na plotnu dejte vařit vodu a vyčkejte až na spodu hrnce se budou tvořit jemné bublinky.
Vejce rozklepneme do sítka, aby odkapal tekutý bílek. Horkou vodu (která nebublá!) jemně roztočíme krouživými pohyby a vejce vhodíme do vroucí, lehce osolené vody s octem. Necháme ve vodě ne déle než 3–4 minuty, vodu během vaření jemně mícháme, aby se bílky „obtočily“ kolem žloutků.
Po uvaření vyjměte vejce děrovanou lžící na plochý talíř a vložíme do misky se studenou vodou na pár vteřin, poté vyjmeme a osušíme.
Víno nalijeme do kastrůlku a vaříme, dokud se neodpaří více než 1/3 objemu, poté stáhneme z „plamene“ a za stálého míchání metličkou přidáme žloutky, abychom získali konzistenci řídké omáčky.
Poté kastrol postavíme nad hrnec s vroucí vodou (na „vodní lázeň“) a za intenzivního míchání metličkou přilévejte tenkým pramínkem přepuštěné máslo.
Nakonec holandskou omáčku dochutíme solí a bílým pepřem, přidáme smetanu a dále mícháme.
Na teplý opečený krajíc chleba položíme plátek šunky, poklademe sázeným vejcem a vše zalijeme teplou holandskou omáčkou.
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití