Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Do misky nasypte 1 lžičku tymiánu, 2 lžičky drceného pepře a sůl a smíchejte.
Panenky potřete rozdrceným česnekem smíchaným s olejem a důkladně obalte v koření. Odstavte na 30 minut při pokojové teplotě.
Osmažte panenky z obou stran na grilovací pánvi na malém množství řepkového oleje.
Vložte do trouby vyhřáté na 180-190°C na dobu ne déle než 5-7 minut.
Plátky česneku krátce orestujte na oleji, přidejte špenátové listy a opékejte asi 1 minutu. Podle chuti pokapte pomerančovou šťávou. Dochuťte solí a pepřem, přidejte špenát k panence a podávejte.