Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Na oleji orestujte česnek do zlatova. Česnek propasírujte a nechejte v pánvi olej.
Ochuťte vepřové maso kořením a pepřem. Poté ho orestujte na oleji do zlatova z obou stran a odložte na chvíli odpočinout do hrnce s pokličkou.
Na stejné pánvi orestujte cibuli. Až cibule změkne, přidejte k ní houby. Přidejte máslo a mouku, kterou vyšlehejte do jemné světle hnědé jíšky. Poté vmíchejte vodu a sójovou omáčku. Pro intenzivnější chuť můžete přidat i sušené houby.
Přidejte vepřové maso a vařte 2 minuty. Nalijte smetanu a duste ještě alespoň 3 minuty. Přendejte na servírovací talíř, ozdobte petrželkou a opečeným česnekem a podávejte.