Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Troubu předehřejte na 200°C.
Řepu omyjeme, oloupeme a nastrouháme na struhadle s velkým otvorem. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno (ten můžete prolisovat lisem).
Jáhly v sítku zalijte vroucí vodou, abyste odstranili přebytečnou hořkost a vařte ve 250ml vody na mírném ohni asi 20 minut, přidejte půl kostky zeleninového vývaru MAGGI.
Červenou řepu, cibuli, česnek a kroupy smícháme v míse. Přidejte vejce, lžíci oleje, citronovou šťávu, nasekanou petrželku a předem opražená slunečnicová semínka.
Z připravené směsi vytvarujte burgery o průměru housky a tloušťce 1,5 cm. Dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme z každé strany asi 15-20 minut.
Z hotových řízků vytvořte burger – housku lehce opečte, dno potřete majonézou, navrch položte řepovo-jáhlový řízek, poté přidejte oblíbené přísady – například rajče, papriku, salát, nakládané okurky a ředkvičky. Zakončete kečupem.
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití