Tato mísa byla optimalizována na 5 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Nejprve si připravte petrželovou ricottu. Čerstvé lístky plocholisté petržele nasekejte nadrobno a přidejte k nim dvě lžíce olivového oleje, 3 kapky Maggi Tekutého koření, špetku soli a jemně nasekaný česnek. S ním opatrně, stačí opravdu polovina stroužku jen na ovonění. Toto pesto nechte asi hodinu odpočívat, aby se v oleji uvolnila chuť a vůně petrželových lístků. Pak ho zamíchejte do ricotty (pokud možno s minimem oleje) společně s vaječným žloutkem.
Sýr halloumi nakrájejte na asi půl centimetrové plátky, které z obou stran opečte na pánvi s kapkou olivového oleje do zlatova. Pak je nakrájejte na kostičky.
Z klobouků žampionů portobello opatrně vyřízněte nožku, aby se daly pohodlně naplnit sýrovou směsí.
Naplněné houby poklaďte kostičkami halloumi, posypte slunečnicovými semínky a v pekáčku lehce pokapejte olivovým olejem. Vše dejte zapéct společně s osolenými cherry rajčátky asi na 15 - 20 minut při 180 stupních, dokud sýrová směs neztuhne.
Podávejte s opečenými tousty nebo bagetkou.
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití